Pınar Deniz (Ceylin) Kimdir? Biyografisi

Pınar Deniz (Ceylin) Kimdir? Biyografisi

Pınar Deniz (d. 4 Kasım 1993, Adana), Türk oyuncu.[2]

Hayatı

Deniz, Arap kökenli bir ailenin çocuğu olarak 4 Kasım 1993 tarihinde Adana’da doğdu. 2 yaşından itibaren İstanbul, Tarabya’da büyüdü.[2][3]

İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünden mezun oldu.[4]

Deniz, açıklamalarına göre, iki yaşına kadar Türkçe konuşmayı bilmiyordu. Bu nedenden ötürü arkadaşları arasında dışlanmamak için Arapça konuşmaya çekindiğini ve utandığını belirtmiştir.[5]

Kariyer hayatı

İlk oyunculuk deneyimini 2014 yılında Star TV’de yayımlanan Sil Baştan adlı dizide Evrim karakterini canlandırarak yaşadı. Şarkıcı Murat Dalkılıç’ın Yani adlı şarkısının klibinde oynadı. 2016-2018 yılları arasında Kanal D’de yayımlanan Vatanım Sensin adlı dizide Yıldız karakterini canlandırdı. 2018 yılında FOX’ta yayımlanan, başrolünü Berk Cankat’la paylaştığı Bir Deli Rüzgar dizisinde Gökçe karakterini canlandırdı. Netflix’te yayımlanan Aşk 101 dizisinde Burcu karakterini canlandırdı. Günümüzde ise, 2021 yılında Kanal D’de yayımlanmaya başlayan Yargı dizisinde Aşk 101’de birlikte rol aldığı Kaan Urgancıoğlu ile başrolleri paylaşmakta ve “Ceylin Erguvan” karakterini canlandırmaktadır.

Kişisel hayatı

Deniz, Türk oyuncu Kaan Turgut ile 2015’de bir ilişkiye başladı. 2017’de çift evleneceklerini duyurdu[6] fakat çift 2017 Kasım ayında ayrıldı.[kaynak belirtilmeli] Şubat 2022’de Yiğit Kirazcı ile ilişkisi sonlandı.[7] 2022’de Türk oyuncu Kaan Yıldırım ile ilişkiye başladı.[8]

Pınar Deniz

Doğum 4 Kasım 1993 (29 yaşında)
Adana, Türkiye
Milliyet Türk
Eğitim İstanbul Üniversitesi
Meslek Oyuncu
Etkin yıllar 2014-günümüz
Boy 1,67 m (5 ft 6 in)
Kilo 60 kilogram
Partner(ler) Kaan Yıldırım
(2022-günümüz)[1]

Filmografisi
Televizyon

2014 Sil Baştan Evrim Yardımcı oyuncu Star TV
2015 Beyaz Yalan Berrak Show TV
Günebakan Sinem atv
2016-2018 Vatanım Sensin Yıldız Başrol oyuncusu Kanal D
2018 Bir Deli Rüzgar Gökçe Yücel FOX
2020 Menajerimi Ara Kendisi Konuk oyuncu Star TV
2021 Kırmızı Oda Nazlı Gündoğan TV8
2021-günümüz Yargı Ceylin Erguvan Başrol oyuncusu Kanal D

İnternet dizi ve filmleri

2020-2021 Aşk 101 Burcu Diştaş Başrol oyuncusu Netflix
2022 Aşkın Kıyameti Lidya / Banu
2023 Aktris Yasemin Disney+
Sinema
Yıl Yapım Rol Notlar
2017 Kardeşim Benim 2 Didem Başrol oyuncusu
2020 İnsanlar İkiye Ayrılır Ceren
2023 Karanlık Gece Sultan
Reklam
Yıl Marka Ürün
2021 Tadelle Çikolata
2022 Dyson Saç kurutma makinesi
L’Oréal Paris Saç bakım ürünleri
NetWork Outlet

Ödülleri

2017 İKÜ 1. Kariyer Onursal Ödülleri Yılın En Başarılı Çıkış Yapan Kadın Oyuncusu
2021 11. İMK Sosyal Medya Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu
2022 12. Engelsiz Yaşam Vakfı Ödülleri Yılın En İyi Kadın Oyuncusu
9. TURKMSIC Ödülleri Pandeminin En İyi Dizi Çifti (Pınar & Kaan)
20. YTÜ Yılın Yıldızları Ödülleri En Beğenilen Kadın Sinema Oyuncusu
1. Uluslararası Kristal Ödülleri En İyi Dizi Çifti (Pınar & Kaan)
2. Uluslararası Zirve Ödülleri Yılın En İyi Kadın Oyuncusu
İKÜ 4. Kariyer Onursal Ödülleri Yılın En Beğenilen Dizi Çifti (Pınar & Kaan)
IEEE ODTÜ Sosyal Medya Ödülleri En Başarılı Kadın Oyuncu
4. Yeditepe Üniversitesi Women in Business Kulübü Dünya Emekçi Kadınlar Günü Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu
16. GSÜ EN Ödülleri En İyi Kadın Dizi / Film Oyuncusu
13. Quality Of Magazine Dergisi Ödülleri En Quality Kadın Oyuncu
Face To Fast Ödülleri Yılın En İyi Dizi Çifti (Pınar & Kaan)
8. Elle Stil Ödülleri Yılın Stil Sahibi Kadın Oyuncusu
Güzel Awards Yılın Oyuncusu
Uluslararası İzmir Film Festivali 4. Altın Artemis Ödülleri Film Dalında En İyi Kadın Oyuncu
1. Mevcut Bilgi Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu Jüri Ödülü
MGD 26. Altın Objektif Ödülleri Yılın En İyi Kadın Dizi Oyuncusu
48. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Kadın Oyuncu
2023 İstanbul Üniversitesi 8. Altın 61 Ödülleri Yılın En İyi Kadın Oyuncusu
13. Engelsiz Yaşam Vakfı Ödülleri Yılın En İyi Kadın Oyuncusu

Kaynak ve Dipnotlar

Wikipedia

Author: RasitTunca

Bir yanıt yazın