Ece Yaşar Kimdir? Biyografisi

Ece Yaşar Kimdir? Biyografisi

Ece Yaşar (20 Şubat 1992 Ankara doğumlu) Türk oyuncudur.

Tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı. 20 Şubat 1994 tarihinde Ankara’da doğdu. 1,65 boyunda 53 kg ağırlığındadır. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Oyunculuk Bölümü mezunu. İlk oyunculuk deneyimini “Kara Sevda” dizisinde tamamladı.

2015 yılından itibaren film ve dizilerde rol alan Ece Yaşar, ayrıca yönetmen asistanlığı ve reklamlarda seslendirme de yapmaktadır. Yeni projelerde yer almaya devam ediyor.

Yaşam ve Kariyer

Ece Yaşar, 20 Şubat 1992’de Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi’nde okudu. İlk çıkışını 2015 yılında Kara Sevda dizisiyle yaptı. 2016’dan 2021’e kadar Çukur’da görüldü.[1] Daha sonra 2018 yılında Direniş Karatay filminde rol aldı.[2]

Aynı yıl Yaşar, Aşk Laftan Anlamaz dizisinde rol aldı.[3] 2021 yılında Ölüm Zamanı dizisinde başrol oynadı. Yaşar, 2021-2022 yılları arasında Annemizi Saklarken dizisinde rol aldı. 2023 yılında kariyerine Kısmet’te devam etti.
Filmografi

Filmler

    2018: Direniş Karatay
    2023: Prestij Meselesi

Seri – Rol Aldığı Film ve Diziler:

Kısmet (Ceylan, TV Dizisi 2023)
Ölü Mevsim (Maral Sinema Filmi 2023)
Annemizi Saklarken  (Derya Güven, TV Dizisi 2021-2022)
Çukur (Karaca Koçovalı, TV Dizisi 2017-2021)
Ölüm Zamanı (Nazlı, TV Dizisi 2021)
Alev Alev (Ece Yaşar, TV Dizisi 2021)
Direniş Karatay (Maral Sinema Filmi 2018)
Kubilay Aka Feat. Hayko Cepkin: Gamzendeki Çukur (Ece Yasar, Müzik Video 2018)
Aşk Laftan Anlamaz(TV Dizisi 2017)
Kara Sevda (Eda, TV Dizisi 2015-2016)

Kaynak ve Dipnotlar

Wikipedia
internet

Author: RasitTunca

Bir yanıt yazın