Zara Larsson Kimdir? Biyografisi

Zara Larsson Kimdir? Biyografisi

Zara Maria Larsson (d. 16 Aralık 1997, Stockholm, İsveç), İsveçli şarkıcı.[1] TV4 yetenek yarışması Talang 2008’i kazanarak tanınmıştır. 2012’den beri, Universal Music AB (UMG)’nin sahip olduğu İsveç plak şirketi TEN Music Group ile anlaşmalıdır. Ocak 2013’te yayınladığı, Uncover adlı single ile İsveç ve Norveç’teki listelerde zirveye yerleşen ilk EP albümü Introducing ile çıkış yapmıştır. Nisan 2013’te Amerika’da Sony Music Entertainment ile anlaşma imzalamıştır.[2]
Biyografi

Zara Larsson, 16 Aralık 1997’de Stockholm, İsveç’te doğmuştur. Hanna adında bir kız kardeşi vardır (d. 2000).

Daha çok küçükken şarkı söylemeye başlaması, ebeveynlerinin onun yeteneğini keşfetmesini sağlamıştır.

Kendisi ayrıca İsveç yetenek yarışması Stjärnskott 2007’nin finalistidir.

Talang 2008 boyunca üç tane şarkı seslendirmiştir. Bunlar: “The Greatest Love of All”, seçmelerde ve yarı finalde Whitney Houston’ın şarkısı “One Moment in Time” ve son olarak yarışmanın finalinde Celine Dion’un “My Heart Will Go On” şarkılarıdır. Yarışmayı 10 yaşında kazandı ve ödül olarak 500,000 SEK (yaklaşık 142,000 lira) aldı.[3] Finalde söylediği “My Heart Will Go On” şarkısı, onun çıkış parçası olarak piyasaya sürüldü. Finaldeki performansı, YouTube’da 14 milyon izleyiciye ulaştı.

Talang’daki zaferinden dört yıldan fazla bir süre sonra bazı haberler çıksa da Larsson, ilk kısaltılmış albümünü çıkartmak için Universal Music AB (UMG)’nin sahip olduğu TEN Music Group ile bir anlaşma imzaladı. Introducing isimli albüm, 9 Aralık 2012’de YouTube’daki “Uncover” adlı şarkının gösterimiyle tanıtıldı.

Albüm, beş şarkıyla birlikte 21 Ocak 2013’te piyasaya çıktı. Albümden bir şarkı olan “Uncover”‘ın YouTube’daki videosu, beş milyon izleyici sayısına ulaştı.[4] Ayrıca “Uncover”, albümün çıkış parçası olarak yayınlanmıştır.[4] Şarkı, İsveç’te 5 milyonun üzerinde dinlenme sayısına ulaştığı için 25 Şubat 2013’te Platin ödülünü almıştır.[5] Ayrıca Svensktoppen şarkı listesine de girmiştir.

27 Mart 2013’te Zara’nın yeni EP albümü, “She’s Not Me (1. bölüm)” adlı şarkının gösterimiyle tanıtıldı.[6] Allow Me To Reintroduce Myself isimli EP, 5 Temmuz 2013’te beş şarkıyla piyasaya çıktı.[7] Ama albümden olan, “She’s Not Me (1. bölüm)” ve “She’s Not Me (2. bölüm)”‘den oluşan çift single “She’s Not Me”, 25 Haziran 2013’te yayınlandı.[7]

3 Nisan 2013’te Zara, kişisel sayfasında2 Nisan 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Amerika’da Sony ile sözleşme yaptığını duyurdu.[2]

17 Mart 2017’de ikinci stüdyo albümü So Good’u piyasaya çıkarmıştır.


Muhteşem Zara Larsson İsveçli bir söz yazarı.2008’de İsveç Got Talent Show’u kazandığı için 10 yaşında İsveç’te ulusal olarak tanınan şarkıcı. Daha sonra 2012’de TEN Recording Label tarafından imzalandı ve ilk Extended Play albümünü 2013’te yaptı.

Zara, En Etkili 30’dan biri olarak seçildi.2016 yılında Teen ve Fransa’da UEFA EURO’da açılış ve kapanış törenlerinde sahne aldı. Buna ek olarak, yetenekli şarkıcı birkaç ödül kazandı ve daha prestijli ödüller için aday gösterildi.

Biyografisinin ötesinde, şarkı kariyeri, aşk hayatı, Zara Larsson ile ilgili diğer büyüleyici gerçeklerin ayrıntılarını bu parçada öğrenin.

Zara Larsson Biyografi (Yaş)

İsveçli şarkıcı cum söz yazarı Zara MariaTam adıyla Larsson, 16 Aralık 1997’de doğdu ve doğum yeri İsveç’in Stockholm İlçesi’nde bir şehir olan Solna’da bulunan Karolinska Üniversitesi Hastanesi’nde doğdu.

Onun gibi Hanna adında bir kız kardeşi var.ayrıca bir müzisyen ve Hanna & Andrea adlı grubun bir üyesi. Eğitimi hakkında somut bir bilgi bulunmamakla birlikte, bir koro şarkıcısı olma niyetinde olmadığı için reddettiği Adolf Fredrik’in Müzik Okulu’na kabul edildiğini söylediği bir röportajda açıkladı.

Çocukluk ve Şarkı Söyleme Kariyeri

İsveçli şarkıcı kariyerine yaşta başladı.2008 İsveç Got Talent Show’un galibi olduğunda 10’u bu ülke tarafından tanındı ve ardından 2012 yılında TEN Kayıt Etiketi tarafından imzalandı. “Ortaya Çıkanlar” EP’nin başındaki liderdi ve Sverigetopplistan’ın yanı sıra DigiListan listelerinde bir numaralı yere indi. Ayrıca, single Norveç’te bir numara olarak derecelendirildi.

Birkaç yıl sonra, Zara unvanını bıraktıİkinci albümünden “Lush Life” olan single, Norveç, İrlanda, İsviçre, Belçika, Danimarka, Almanya, Avusturya, Birleşik Krallık ve Hollanda gibi ülkelerde iyi bir sıralama elde etti.

Şöhreti arttıkça, Zara Larsson2016’da adlandırılan En Etkili 30 Genç’den biri. 2017’de, 11 Aralık 2017’de düzenlenen Nobel Barış Ödülü Konseri sırasında, müzik sahnesi John Legend ile aynı sahnede sahne alma ayrıcalığına sahipti. Zara’nın şu anda çalıştığı söyleniyor. üçüncü stüdyo albümü ve bu yılın başlarında (Ocak 2018) Forbes, “30 Under 30 Europe” adlı eğlence bölümüne girdi.

İsveçli şarkıcının da çok şey kazandığı bilinmektedir.İsveç’teki En İyi Kadın Canlı Sanatçı’nın 5 kez kazanmasını içeren ödüllerin sahibi. Yılın Şarkısı kategorisinde P3 Gold ödülünü kazandı. Bu 2016 yılındaydı ve hit şarkısı “Lush Life” içindi. Zara, 2016 yılında MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nde En İyi Yeni Ödül Ödülünü aldı ve 2017’de Grammis’de Yılın Sanatçısı seçildi. 2018, aynı zamanda “SoGood” adlı albümü ve “Only You” adlı şarkısı için sırasıyla, Yılın Albümü ve Yılın Şarkısı kategorisinde daha fazla Grammis seçtiği için şarkıcı için başarılı bir yıl oldu.

Kişisel Yaşam, Erkek Arkadaşı Kimdir?

Zara’nın kişisel hayatı onun gibi bırakılmayacakmüzik efsanesi Beyonce’ye duyduğu yüksek hayranlığı ve saygısı bulunduğunu itiraf ediyor. Ayrıca Feminist olarak bilinir ve genel olarak erkeklere yönelik görüşü nedeniyle sosyal medyadaki takipçilerinin sık sık “Erkek Hater” olarak adlandırılır. Ancak, birkaç yıl önce Amerikan Pop şarkıcısı Justin Bieber ve Niall Horan ile ilişki içinde olduğu söylendi. Bekar olduğunu söylediğinde söylentileri bitirdi.

Şu anda, Zara Larsson, IMG Modelleri ile İngiliz Modeli olan Brian H. Whittaker ile ilişki içinde. İkilinin Twitter’da 2015 yılında tanıştığı ancak iki yıl sonra çıkmaya başladığı söyleniyor.

Zara’nın Yüksekliği

Zara Larsson, 5 fit 6 inç yüksekliğe ve 59 kg ağırlığa kadar tamamlanmış ince bir yapıya sahip. Altın kahverengi saçlı ve mavi gözlü.

Kaynak ve Dipnotlar

Wikipedia

Author: RasitTunca

Bir yanıt yazın