Gal Gadot Kimdir? Biyografisi

Gal Gadot Kimdir? Biyografisi

Gal Gadot Varsano (İbranice: גל גדות;‎ d. 30 Nisan 1985, Petah Tikva), İsrailli oyuncu, yapımcı ve model. 18 yaşında Miss Israel tacını giydi. 2 yıl boyunca İsrail Savunma Kuvvetleri’nde zorunlu askerlik yaptı. Hızlı ve Öfkeli serisinde canlandırdığı Gisele Yashar ve DC Comics filmlerinde canlandırdığı Wonder Woman karakteriyle tanınmaktadır.

2004 yılında Miss Israel (İsrail Güzeli) seçilerek aynı yıl Miss Universe’te (Kainat Güzellik Yarışması) İsrail’i temsil etti. Ardından iki yıl boyunca İsrail Silahlı Kuvvetleri’nde dövüş eğitmeni olarak askerliğini yaptı. Modellik ve oyunculuk kariyerine başlamadan önce IDC Herzliya’da üniversite eğitimine başladı.

2018’de Time dergisi Gadot’u dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak seçti ve dünyanın en yüksek ücretli aktrisleri arasında yer aldı.[1][2]

Geçmiş

Gal Gadot, İsrail’in Petah Tikva şehrinde doğdu ve Rosh HaAyin şehrinde büyüdü.[3] İbranicede adı “dalga”, soyadı “nehir kıyısı” anlamına gelir. Anne ve babası İsrail doğumlu[3] olmasına rağmen ataları Avrupa’dan göç etmiş Yahudilerdir. (Gal Gadot ailesinin geçmişinden bahsederken 1/4 Polonyalı, 1/4 Avusturyalı, 1/4 Alman ve 1/4 Çek olarak tanımlamaktadır.)[4]

İsrail Savunma Kuvvetleri’nde asker olarak iki yıl görev yaptı. Kendisinden bahsederken “Bence Justin Lin’in ilgisini çekmemin nedeni orduda görev yapmış olmam ve Lin’in benim silahlar hakkındaki bilgimi kullanmak istemesi.”[5] Hızlı ve Öfkeli’deki rolünden bahsederken “Güçlü kadınlar için yeteri kadar rol yok. Daha fazla kadın senarist olmasını isterdim. Günümüz filmlerinde gördüğümüz çoğu kadın karakter ‘kalbi kırılmış zavallı kızlar’. Hızlı ve Öfkeli’den bu yüzden gurur duyuyorum. Kendimi Gisele gibi hissetmemi sağlıyor.”[6]

Modellik kariyeri

2008’den beri Castro’nun önde gelen modellerinden biridir. Bunun dışında Captain Morgan, Vine Vera ve Jaguar’ın uluslararası kampanyalarında yer aldı. Cosmopolitan, Bride Magazine ve FHM’de kapak kızı oldu. 2013’te modellikten kazancı milyon şekele ulaştı Esti Ginzburg, Liraz Dror ve Shiloh Malka gibi isimlerin önünde olmasına rağmen büyük bir fark ile Bar Refaeli’nin gerisinde kaldı.[7]

19 yaşında 2004 İsrail Güzellik Yarışması’na katılıp kazandı. Ardından İsrail’i temsil etmek için Miss Universe katıldı ancak ilk 15 içerisinde kendine yer bulamadı. 19 yaşında İsrail Ordusuna katıldı. Orduda görev yaptığı sırada model olarak da çalıştı.[8] Sonradan başladığı üniversitede hukuk okurken Quantum of Solace’de yer alacak Bond kızı “Camille Montes” rolü için yapılan seçmelere çağrıldı bunun sonunda ise oyuncu yönetmeni tarafından Hızlı ve Öfkeli 4 filmi için seçildi. 2007’de Maxim’de ” İsrail ordusundaki kadınlar” temalı çalışmada yer aldı. Nisan 2012’de Shalom Life ‘da yayımlanan “Dünyadaki en yetenekli ve muhteşem 50 Yahudi kadın ” sıralamasında model Bar Refaeli ve oyuncu Eva Green’in ardından 5. sırada yer aldı.[9]

Oyunculuk kariyeri

2008’de İsrail dizisi olan Bubot’da oynadı. Altı oyuncuyu geride bırakarak Hızlı ve Öfkeli’nin dördüncü filminde Gisele Yashar karakterini canlandırdı.[10] 2010’da Gece ve Gündüz filminde ufak bir rol aldı.[11] 2011’de Hızlı ve Öfkeli serisine geri döndü ve kendi rolü olan Gisele’i canlandırdı. 2013’te Hızlı ve Öfkeli 6’da tekrar rol aldı ve karakteri üstü kapalı bir şekile öldürüldü. DC Comics Aralık 2013’te Gal Gadot ile Batman v Superman: Dawn of Justice filminde ve gelecek devam filmleri içinde yer alacak Wonder Woman karakteri için anlaşma imzaladıklarını duyurdu.[12][13][14]

Yarışmalar

Yıl Yarışma Sonuç
2004 Miss Israel 2004 Kazanan
2004 Miss Universe 2004 Katılımcı

Özel hayatı

Hızlı ve Öfkeli’nin çekimleri devam ederken 28 Eylül 2008’de İsrailli iş adamı emlakçı Jaron Varsano ile evlendi.[15] Kasım 2011’de Alma isimli bir kızı oldu. diğeri 2017 doğumlu iki kızları var. Wonder Woman filminin yıldızı olarak ünlenen Gal Gadot, üçüncü kez anne oldu. İsrailli Hollywood yıldızı, kızına Daniella adını verdi. Artık üç çocuk annesi olan Gadot, aile fotoğrafını Instagram’dan paylaşarak doğum haberini verdi. Gadot, 1 Mart’ta aile fotoğrafını yayınlayarak üçüncü kez hamile olduğunu duyurmuştu. Bir ay sonra da bebeğinin cinsiyetini açıklamıştı. Nisan ayında verdiği bir röportajda Gadot, kızlarıni büyütürken aldığı dersi şöyle açıklamıştı:

“Alma ilkimizdi, tüm uyku rutinini tamamen mahvettik. Maya doğduğunda, ‘Artık olmaz’ dedik. Yani Maya, beş aylıktan itibaren sanki, gece boyunca uyuyabiliyordu. Alma ise 9 yaşında ve hala yatağımıza gizlice giriyor, bu yüzden bence bu, yapmaya devam edeceğimiz bir şey. Ona uyku eğitimi vereceğiz. Ebeveynliğin en zor yanının bu olduğunu hissediyorum, uykusuzluk.”

Ünlü oyuncu, aile fotoğrafına “Tatlı ailem. Bundan daha minnettar ve mutlu (ve yorgun) olamazdım. Hepimiz Daniella’nın ailemize katılmasından dolayı çok heyecanlıyız” notunu düştü.

12 yıllık eşi Jaron Varsano ile Alma (9) ve Maya (4) adlarında iki kızı daha olan ünlü oyuncu, mesajını, “Hepinize sevgi ve sağlık gönderiyorum” diye bitirdi.

Gadot ve kocası Varsano, Tel Aviv’de işletmesine yardım ettiği bir butik otele sahipti.[16] Otellerini 2015 yılında 26 milyon dolara Roman Abramovich’e sattılar.[17]

Gadot, 2014 İsrail-Gazze çatışması sırasında[18] Facebook’ta kendisinin ve kızının İsrail Savunma Kuvvetleri’ne destek için dua ettiği bir fotoğrafını yayınladı. Hızlı bir şekilde 200.000’den fazla beğeninin yanı sıra hem destek hem de eleştiriler ile dolu 15.000’den fazla yorum topladı.[19][20]

“İsrailli vatandaşlarıma sevgilerimi ve dualarımı gönderiyorum. Özellikle kadınların ve çocukların arkasında korkaklar gibi saklanan Hamas’ın yaptığı korkunç eylemlere karşı ülkemi korumak için canlarını riske atan tüm kız ve erkek çocuklara … Biz bunun üstesinden geleceğiz !!!

Gadot, 12 Mayıs 2021 tarihinde 2021 Filistin-İsrail çatışmaları sırasında anavatanı İsrail’e desteğini ifade ettiği ve Filistin’den isminden çok “komşu” olarak bahsettiği için tepkiye yol açan bir instagram açıklaması yayınladı.[21] Bundan sonra birçok kişi onu Siyonist olarak nitelendirdi.[22][23][24]

Filmografi

2009 Hızlı ve Öfkeli 4 Gisele Yashar
2010 Çılgın Bir Gece Natanya
2010 Gece ve Gündüz Naomi
2011 Hızlı ve Öfkeli 5: Rio Soygunu Gisele Yashar
2013 Hızlı ve Öfkeli 6 Gisele Yashar
2014 Kicking Out Shoshana Mirit Ben Harush İsrail Filmi
2016 Suçlu Jill Pope
2016 Kod 999 Elena Vlaslov
2016 Keeping Up with the Joneses Natalie Jones
2016 Batman ve Superman: Adaletin Şafağı Diana Prince / Wonder Woman
2017 Wonder Woman (film) Diana Prince / Wonder Woman
2017 Adalet Birliği Bölüm 1 Diana Prince / Wonder Woman
2018 Ralph ve İnternet Shank (ses)
2019 Between Two Ferns: The Movie Kendisi Cameo
2020 Wonder Woman 1984 Diana Prince / Wonder Woman
2021 Red Notice
2021 Hızlı ve Öfkeli 9 Gisele Yashar Arşiv görüntüleri
2022 Nil’de Ölüm Linnet Ridgeway-Doyle

Televizyon

2007 Bubot Miriam “Merry” Elkayam
2009 Entourage Lisa Bölüm: “Amongst Friends”
2009 The Beautiful Life Olivia Bölüm: “The Beautiful Aftermath”
“The Beautiful Lie”
“The Beautiful Triangle”
2011 Asfur Kika 7 bölüm
2012 Eretz Nehederet Kendisi Bölüm: “Sezon 9, Bölüm 7”
2017 Saturday Night Live Kendisi (sunucu) Bölüm: “Gal Gadot / Sam Smith”
2018 Simpsonlar Kendisi (ses) Bölüm: “Bart’s Not Dead”
2019 2019 Eurovision Şarkı Yarışması Kendisi Konuk

Kaynak ve Dipnotlar :

Wikipedia

Author: RasitTunca

Bir cevap yazın