Melike Şahin Kimdir? Biyografisi

Melike Şahin Kimdir? Biyografisi

Melike Şahin (18 Nisan 1989, İstanbul – ), Türk şarkıcı, söz yazarı ve besteci.

Erken yılları ve eğitimi

Aslen Sivas Divriğili olan ve çocukluğundan itibaren müziğe büyük ilgi duyduğunu belirten Şahin, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nde okuduğu esnada Çağdaş Müzik Merkezi’nde Timur Selçuk’tan şan dersleri almıştır.[1] 2012’de mezun olduğu Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji eğitiminin ardından 2017’ye kadar Baba Zula ile vokalist olarak çalıştı. Baba Zula’yla çalışmayı bırakmadan kısa bir süre önce “Melikşah ve Saz Arkadaşları” adı altında bir proje başlattı, bu ekip ile Beyoğlu’nda Kanto isimli meyhanede arabesk temalı bir repertuvar ile bir süre konserler verdi.[2]

2017 yılında Fransız yönetmen Tony Gatlif’in Djam isimli filminde seslendirdiği üç şarkı ile yer aldı ve aynı yıl filmin dünya prömiyeri öncesinde Cannes Film Festivali’nde bir konser verdi.[3]

2017’de ilk teklileri Bi’ fırlatsam ve Deli Kan ile solo kariyerine başladı. 2018 – 2019 yılları arasında çok sayıda konser verdi ve Diva Bebe Show adlı canlı şov programı yaptı[4].

İlk solo albümü Merhem’i Şubat 2021’de yayımlayan Şahin, bu dönemde pandemi dolayısıyla konser veremese de şahsi sosyal medya hesaplarından çevrimiçi çok sayıda canlı yayın yaptı.[5] Albümün ilk teklisi, Ocak 2021’de yayımlanan “Uykumun Boynunu Bükme” oldu.[6] Albümün yayımlanışı sonrasında ilk resmi konserini Haziran 2021’de Zorlu PSM’nin çevrimiçi yayın platformunda yaptı.[7]

Diskografi
Albümler

    2021: Merhem

Teklileri

    2017: Bi’ fırlatsam
    2017: Beni Yalnız Koma (Boom Pam ile)
    2017: Deli Kan
    2018: Sevmek Suçsa Suçluyum
    2018: Tutuşmuş Beraber
    2019: Kimin Izdırabı
    2019: Sakla Beni (Kutiman ile)
    2019: Kara Orman
    2020: Geri Ver
    2020: Kilitli Kapılar Açılsa (Hakan Taşıyan ile)
    2020: Elimi Tut (Kutiman ile)
    2020: Ukde (Ah! Kosmos)
    2021: Uykumun Boynunu Bükme
    2021: Pusulam Rüzgar (Mert Demir ile)
    2022: Kader Diyemezsin (Saygı Albümü: Bergen)
    2022: Miras (Ah! Kosmos ile)
    2022: İsyan (Ko Shin Moon ile)
    2022: Öpmem Lâzım (Baker Aaron Remix)
    2022: Olur Mu (Gazapizm ile)

Kaynak ve Dipnotlar

Wikipedia

Author: RasitTunca

Bir cevap yazın