Konuyu Değerlendir
  • 0 Oy - 0 Ortalama
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Efsane Blog
#1
20-2014icon 
   

Etler Buzdolabında Nasıl Saklanır

- Alışverişinizin bitimine doğru etlerinizi alın. Et suyunun başka gıdalara geçmemesi için muhakkak ayrı bir torbada saklayın.
- Etlerinizi buz dolabınızın en soğuk yerinde saklayın. 2 ila 4 derece arasında olabilir. Çiğ etlerinizi bir kaba koymanızın ardından poşetin içerisine koyun. Bu sayede diğer yiyeceklerinize bulaşmaz.
- Eğer etlerinizi almanızın ardından 1 ila 2 gün içerisinde yemeyeceksiniz et paketinizi bir defa alüminyum folyoya sarıp buzluğa atın. Fakat bir kaba koyduktan sonra sarın ki etleriniz alüminyum folyoya değmesin.
- Et paketinizin üstünde olan saklama koşullarına uyunuz. Eğer buzdolabınıza ne zaman kaldırdığınızı hatırlamıyorsanız etlerinizi çöpe atmanız gereklidir.
- Etiniz buzlukta 6 ila 12 ay kalabilir. Salam ve sosisler 1 ila 2 ay buzdolabında saklı kalabilir. Ancak füme etlerin dondurulması sakıncalı olabilir.
- Kırmızı etleriniz buzdolabınızda 3 ila 4 gün içerisinde durabilir. Salam ve sosis paketinin açılmasının ardından 5 gün dayanabileceği, füme etleri ise yaklaşık 1 hafta dayanmaktadır.
- Almış olduğunuz kıymanın tümünü kullanmayacaksanız, kavurup ufak kaplara ayırın ve derin dondurucuda saklayın. Eğer soğan ile kavurursanız yemek pişireceğiniz zaman size vakitten kazanacaksınız.
- Tavuğunuzu dondurmayacaksanız son tüketim tarihinden evvel tüketmeniz gereklidir.
- Pişirdiğiniz tavuk yada hindi etlerinizi 3 ila 4 gün içinde tüketmeniz gereklidir. Hindi eti ve tavuk eti buzlukta 1 yıl kadar saklanabilmektedir.




Bul
Alıntı
#2
20-2014icon 
   
Sebze ve Meyveler Buzdolabında nasıl saklanır
- Eğer meyvelerinizi tüketeceğiniz zaman yıkarsanız çürümez. Önceden yıkarsanız nem meyvelerin çürümesini çabuklaştırır.
- Sebze ve meyvelerinizi aynı yerde bulundurmayın. Nedeni ise, birtakım meyveler etilen adı verilen bir gaz üretmektedir ve bu gaz yakınında bulunan sebzenin daha hızlı çürümesine sebep olmaktadır.
- Meyveleri ve sebzeleri süzgeç gibi delikli kapların içerisinde bulundurursanız buzdolabında rahatça saklayabilirsiniz.
- Pek çok sebze ve meyvenin buzdolabı içerisinde durması gerekmektedir. Fakat bazısının oda sıcaklığında durması daha iyi olabilir. Patates, sarımsak, soğan, domates buzdolabında durması gereken sebzelerdir.
- Meyve ve sebzelerinizin güneş ışığı geçirmeyen yerlerde bulunması gerekir.
- Almış olduğunuz muzların 2 ila 3 gün içerisinde tüketilme durumun yok ise buzdolabı içinde saklayınız.
- Mantarlarınızı kağıt torba içerisinde buzdolabınızda saklayabilirsiniz. Hava almayan kap içerisinde tutarsanız nemli olmasına ve pörsümüş olmasına sebep olursunuz.
- Kuşkonmaz, enginar veya da kereviz gibi sebzelerinizin içinde barındırdığı suların azalarak tazeliğinden kaybetmiş olmaması için buzdolabınızda saklamanızın yararı var.
Pecetenize yeşil yapraklı sebzeler sarın




Bul
Alıntı
#3
20-2014icon 
   

Peynir Çeşitleri Buzdolabında Nasıl saklanırlar

Peynir, +3-+5 C de, ışıksız ortamda saklanmalıdır.
Peynir hemen tüketilmeyecek ise, kendi ambalajında saklanmalıdır. Ambalajı açıldıktan sonra ise mutlaka saklama kabında veya ambalaj malzemelerine sararak korunmalıdır. Aksi takdirde peynir nemini kaybeder, aroması ve lezzeti azalır.
Peyniri saklarken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli nokta ise, havayla temasını kesmektir. Şeffaf folyoyla sıkıca sarılmış peynirler için en ideal yer, buzdolabının alt gözleridir.
Açıkta satılan peynirlerden, büyük bir kalıptan büyük parça kestirip alacaksanız, kalıbın nemli ve çatlak olmamasına dikkat edin. Çünkü bu durumdaki peynirler kurumuştur ve taze değildir.
Peynir dilimlere ayrılmadan saklanmalıdır, böylece dış ortamla teması en aza indirilebilir.
Krem peynirler mutlaka kendi ambalajının içinde ve kapağı kapalı olarak saklanmalıdır.
Beyaz peynir; ambalajı açıldıktan sonra salamura suyu denen içme suyuna yumurta yüzecek kadar yemek tuzu ilavesiyle yapılan sıvının içinde saklanabilir. Uzun zaman besin değerleri ve lezzetini kaybetmeksizin saklanabilir. Böylece peynirin olgunlaşma süreci de devam eder.
Kızartma peynirleri (Antep, Urfa ve hellim peyniri gibi) tüketilmeden önce 4-5 saat suda bekletilerek tuzu alınmalıdır. Böylece peynirin içerdiği tuz kaybolur ve gerçek lezzeti ortaya çıkar.
Kabuklu peynirler (eski kaşar gibi), kabuğu temizlenmeden saklanmalı, temizleme işlemi peyniri tüketmezden hemen önce yapılmalıdır.
Beyaz peynir dışındaki peynirler yıkanmaz, su ile temas peynirin lezzet ve aromasının kaybolmasına yol açar.
Beyaz peynirleri keserken, bıçağı ıslatmak peynirin düzgün kesilmesine yardımcı olur.
Kaşar peynirini, kapalı bir kavanoz içinde saklarsanız kaşar peynirinizin kurumadığını göreceksiniz.
Peynirler çeşitlerine bakılmaksızın evde buzdolabının alt raflarında ve kapalı şekilde muhafaza edilmelidir.




Bul
Alıntı
#4
20-2014icon 
   

Ekmek Tazeliğini Koruyarak nasıl saklanır

Daha uzun süre taze kalmasını istediğiniz ekmekler için, ekmekleri sakladığınız torbanın içine bir parça kereviz yerleştirebilirsiniz.
Fazla gelen ekmekleri, buzdolabında veya derin dondurucuda havayı içinde az tutan saklama poşetleri veya streç filme sararak saklayabilirsiniz. Kullanacağınız zaman ekmeği dolaptan çıkartarak çözüldükten sonra veya fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.




Bul
Alıntı
#5
20-2014icon 
   

Dondurma Nasıl Saklanır, Bozulmadan Dondurmayı nasıl saklarız

Dondurma saklamak için derin dondurucuyu tercih etmeniz gerekmektedir.
Derin dondurucuda saklanan dondurmalarınızın taze kalabilme süresi 2 – 4 ay arası bir zaman dilimini kapsamaktadır.




Bul
Alıntı
#6
20-2014icon 
   

Yoğurt Buzdolabında nasıl saklanır


Yoğurdu Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir,

Yoğurt saklamak için de yine buzdolapları tercih edilir ancak, yoğurdunuzu satın aldıktan sonra, en fazla yedi gün içerisinde tüketmeniz gerektiğini de unutmamalısınız.




Bul
Alıntı


Foruma Git:


Bu konuyu görüntüleyen kullanıcı(lar): 1 Ziyaretçi