Yazın Neden Açık Renk Giysileri Tercih Etmeliyiz?

Yazın Neden Açık Renk Giysileri Tercih Etmeliyiz?

Kış ve yaz aylarında aynı kıyafetleri giymeyiz çünkü iklim faktörü kıyafet seçimlerimiz üzerinde önemli bir rol oynar. Kışın ortasında mini keten şortlarla gezmek kadar tuhaf bir durum söz konusu değildir ya da yaz aylarında kışlık bir kaban giymek gibi. Elbiselerimizin kalınlığı dışında renkler de sıcaklığa göre değişir.

Neden Mevsimlere Göre Kıyafet Rengi Değişir?

Yaz aylarında açık renkli kıyafetler, kış aylarında ise koyu renkli kıyafetler tercih ederiz bunun nedeni şudur; güneş ışınları elbiselerin renklerini seçer. Sizin giymiş olduğunuz elbise açık tonlarda ise güneş ışınları yansıma yaparak bir kısım sıcaklığı alır, diğerini yansıtır bunun için sizi pek bunaltmaz. Bunun nedenle yaz aylarında açık renkli kıyafetler tercih edilir. Kış aylarında ise aynı durum söz konusudur güneş ışınları çok üzerimize gelmediği için bu ışınların üzerimize hapsetmesini sağlayan koyu renkli elbiseler giyilir.

Kışın Koyu Renk Giysiler Yaygınken, Yazın Neden Açık Renk Giysiler Tercih Edilir?

Koyu renk giysiler güneş ışınlarını emerken, açık renk giysiler güneş ışınlarını yansıtır. Bu nedenle; sıcaklıkların düşük olduğu kış aylarında koyu renk giysiler kullanılırken, sıcaklıkların insanları rahatsız edici boyutta olduğu yaz aylarında ise açık renk giysiler tercih edilir. Bu nedenle açık renk giysili bir insan ile koyu renk giysili bir insanın aynı sıcaklığı hissetme dereceleri farklıdır.

Hatta halk dilinde bile yerleşmiştir. Bahar ayında giymiş olduğumuz açık renkli kıyafetlerden dolayı arkadaşlarınız size, “yazı getirmişsin” derler. Yaz ya da kışın geldiğini anlamak insanların giydiği kıyafetlerden anlaşılır.

Author: RasitTunca

Bir yanıt yazın