Stephen Hillenburg Kimdir? Biyografisi

Stephen Hillenburg Kimdir? Biyografisi

Stephen McDannell Hillenburg ( 21 Ağustos 1961 , Fort Sill , Oklahoma ; † 26 Kasım 2018 , San Marino , California ) Amerikalı bir çizgi roman sanatçısı , karikatürist , animatör , yönetmen , senarist , oyuncu , seslendirme sanatçısı , deniz biyoloğu ve mucittir. çizgi film karakteri Sünger Bob Kare Pantolon .


Gençlik ve eğitim

1960’ların ortalarında, ailesi Oklahoma’dan California’ya taşındı. Hillenburg, genç yaştan itibaren deniz dünyasına hayrandı. Jacques-Yves Cousteau’nun filmlerine hayran kaldı ve 15 yaşında şnorkelle yüzmeye başladı . Anaheim’daki liseden mezun olduktan sonra Humboldt Eyalet Üniversitesi’ne kaydoldu . Deniz dibi madenciliğine odaklanan maden arama bölümünden 1984 yılında mezun oldu . [1] Küçük yaşta sanatı seçti. 1992’de deneysel animasyon alanında Güzel Sanatlar Yüksek Lisansı aldı.Walt Disney tarafından kurulan California Sanat Enstitüsü’nden .

Kariyer

Hillenburg, Orange County Okyanus Enstitüsü’nde deniz biyolojisi öğretmeniydi . 1984’ten 1987’ye kadar deniz biyoloğu olarak çalıştı. 1987’de Hillenburg, yaşam boyu ikinci tutkusu olan animasyon alanında kariyer yapmaya karar verdi. İkisi Uluslararası Animasyon Film Festivali’nde gösterilen birkaç kısa film yaptı. Yeşil Bere (1991) ve Solucan Delikleri (1992) adlı iki kısa filmi çeşitli festivallerde gösterildi ve çeşitli ödüller aldı.

Hillenburg, animasyon okuluna devam ederken 1991’den 1993’e kadar çocuk televizyon dizisi Mother Goose & Grimm’de bir iş buldu. Filmlerini çeşitli animasyon festivallerinde gösterdi. Rocko’s Modern Life’ın yaratıcısı Joe Murray , böyle bir partide Hillenburg ile tanıştı ve ona diziyi yönetmesi için bir teklifte bulundu. Hillenburg kabul etti ve Nickelodeon’a yazar ve storyboard sanatçısı olarak katıldı . Daha sonra SpongeBob’u seslendiren Tom Kenny ve Doug Lawrence ve Paul Tibbitt de dahil olmak üzere dizide gelecekteki işbirlikçilerle arkadaş oldu .

Rocko’nun Modern Yaşamı 1996’da sona erdiğinde, Hillenburg, diğer sanatçılar Derek Drymon ve Nick Jennings ile birlikte, California Sanat Enstitüsü’ndeki gelgit havuzları üzerine 1989 tarihli bir kitap için yarattığı karakterlere dayanarak deniz canlıları üzerine yeni bir dizi kavramsallaştırıyordu. Seriyi önce doğal sünger olarak çizdiği ancak daha sonra küboid bir görünüm kazandırdığı bir sünger üzerine yoğunlaştırdı. 1997’de Hillenburg, Rocko’s Modern Life’dan bazı eski meslektaşlarıyla bir araya geldi . Dizinin arka planını ve karakterlerini tasarlamaya yardımcı oldular.

Süngerbob karepantolon

Deniz Enstitüsü’nde çalışırken The Intertidal Zone adlı çizgi romanı yazdı . Rocko’s Modern Life’ın yazarlarından Martin Olson’a gösterdi . Coşkuluydu ve Hillenburg’un bunu bir denizaltı çizgi dizisi olarak yeniden yazmasını önerdi. 1998’de Hillenburg, gösteriyi Nickelodeon’a tanıttı . 1 Mayıs 1999’da yayınlanan pilot Help Wanted’dan sonra Nickelodeon dizinin haklarını satın aldı ve Temmuz 1999’da yayınlamaya başladı.

Ana karakterin aslen SpongeBoy olarak adlandırılması gerekiyordu . Ancak, bu isim telif hakkı ile korunmuştur. Plankton’un bilgisayar karısı Karen, Stephen Hillenburg’un karısının adını aldı. Hillenburg, SpongeBob SquarePants’ı ürettikten sonra 2004 yılında görevinden istifa etti . Ancak Best Day Ever bölümünde ukulele şarkısını seslendirdi .

Özel

Mart 2017’de Hillenburg, kendisine amyotrofik lateral skleroz (ALS) teşhisi konduğunu açıkladı . 26 Kasım 2018’de 57 yaşında hastalığın komplikasyonlarından öldü. [2] Külleri California kıyılarına saçıldı. [3] Stephen Hillenburg evliydi ve bir oğlu kaldı.

Filmografi

    1999–2018: SpongeBob KarePantolon ( SüngerBob KarePantolon , TV dizisi)
    2004: Sünger Bob Kare Pantolon Filmi
    2015: SpongeBob SquarePants 3D (Sünger Bob Filmi: Sudan Sünger)

Kaynak :

Wikipedia

Author: RasitTunca

Bir yanıt yazın